full circle

Een betere manier

Lees verder

"Full Circle is het perfecte voorbeeld van het maken van producten die niet alleen mooi zijn, maar ook wereldwijd de ambachtslieden belonen die de interlayers voor die producten maken. Full Circle vertegenwoordigt een betere manier om zaken te doen."

Talley Goodson, CEO 3form

Ontwerpen met betekenis en persoonlijkheid

Tijdens een bezoek aan Nepal na de recente aardbevingen zagen we een kans om met lokale ambachtslieden te werken aan unieke interlayers, waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen die tijdens de wederopbouw zijn teruggewonnen. Wat begon als een zoektocht naar geweldige materialen is uitgegroeid tot een verbinding tussen ontwerp en ambachtslieden van over de hele wereld.

Close-up van het schaven van hout
Ambachtslieden schaven hout
Houtwerker sorteert houtstrips voor kathali
Houtwerker sorteert houtstrips voor kathali

Kathali

Kathali, het Nepalese woord voor 'van hout', is een eerbetoon aan de wederopbouwwerkzaamheden na de aardbeving. Hierbij wordt veel gebruikgemaakt van hout, een veelvoorkomend materiaal in Nepal. Dorpsbewoners schaven onbewerkte dennenhouten balken met de hand glad, om ze voor te bereiden voor de bouw.

Houtstrips die voor kathali zijn gekozen

Bij dit proces blijven hopen aromatische schaafsels over, die vervolgens worden verzameld, gevormd en geschilderd door plaatselijke handwerkers.

Kathali-paneel in een kantoor
Handwerker met houten deuvels voor Lina
Handwerker doopt deuvels in verf voor Lina
Handwerker legt geverfde Lina-deuvels te drogen

Lina

Het Nepalese Kokhana was een van de regio's die in 2015 het hardst werden getroffen door aardbevingen. In het rurale Himalaya-dorp nabij Kathmandu wonen en werken ambachtslieden die zeer bedreven zijn in het werken met bamboe. Uit de hechte samenwerking met onze Nepalese partners is een nieuwe stijl uit bamboe gesneden deuvels ontstaan.

Handwerkers stapelen deuvels voor Lina

Lina, wat in het Nepalees 'stokje' betekent, is een patroon deuvels die met de hand zijn geschilderd en gebundeld door plaatselijke handwerkers en vervolgens naar ons team in de VS zijn gestuurd om te worden geordend.

Lina-paneel in lichte ruimte met natuurthema

Bij 3form geloven we dat ontwerp de gemeenschap beter kan dienen als dit betekenis heeft en dat het belangrijk is ambachtelijke vaardigheden te stimuleren, met respect voor onze werk- en woonomgeving. Full Circle is een voorbeeld van deze sociale, ecologische en economische transformaties en sluit aan bij de kern van de missie van 3form.

full circle

Een betere manier

Lees meer productverhalen

Productverhalen

Bekijk onze producten

Patronen